2 Dakika Kural için C# String Kullanımı

Wiki Article



Yukarıda anlattığım metotlar en çok kullandığım metotlardır. Giriş kısmında verdiğim angajmandaki metotların hepsini bilsem de hepsini istimal ihtiyacı duymuyorum.

Programlama dili kütüphaneleri içerisinde önceden teşhismlanmış ve programcıların teamüllerini kolaylaştıran bir grup hazır metotlar vardır.

c# compare metodu c# dersleri C# İki Değalışverişkeni Birleştirme C# Örnekleri c# string metotlar C# string metotları örnekleri c# substring EndsWith( ) strim metot örnekleri string metotlar ToLower ToUpper

const string message4 = "You gönül't get rid of me!"; // Use the String constructor only when creating

var temp = "I'm still a strongly-typed System.String!"; // Use a const string to prevent 'message4' from

Evet da elinizde string olarak gün verisi var ve convert anlayışlemleri ile uğraşmak istemiyorsunuz. Bu tarih verisinden de seneı yutmak istiyorsunuz diyelim.

String Join metodunu kullanarak listemizin bu elemanlarını da taç yana yekta bir satırda yazdırmak istiyoruz ve kocaoğlanrıcı eder olarak da “-(tire)” arasına tire emekareti koyuvermek istiyoruz. Bu C# String Kullanımı meselelemi peylemek istediğimizde join metodumuza listeyi ve kocaoğlanrıcı değerimizi parametre olarak verdiğimizde geriye “1-2-3” şeklinde string olarak müteallik elemanları dönecektir.

Örnek: Kullanıcı adı ve şifre methali yapılan bir giriş görüntülükında kullanıcı adı yahut şifre boş girilirse uyarı veren, boş girilmemişse girilen bileğerleri ekrana yazdıran yetişekın kodlarını gökçe yazınız.

Stringlerin bel kemiği yararlanmaını anlamak ve elverişli senaryolarda değerlendirmek, C# geliştiricilerinin kodlarını elan güçlü bir şekilde yazmasına imkân teşhisr.

Yapacağınız rastgele bir projede bu ovamızdaki anlayışlemlerin en azca bir ikisi kesinlikle kullanırsınız. Bu mesleklemler, tevhit yada parçalamala üzere çalışmalemlerdir.

Parametreize sorguları değerlendirmek: SQL sorguları oluştururken parametreize sorgular kullanmak, SQL enjeksiyon hücumlarına karşı muhafaza sağlamlar.

Örneğin bu değnöbetimleri bir tabloda parametre olarak tuttunuz. Mafevkdaki metodun sol ve yönına dışarıdan düzenınan verileri koyabilirsiniz. Fevkdaki metodumuzu düzenlersek;

String Replace Kullanmaı: String içinde ki bir metni yahut karakteri bir farklı metin veya şemail ile tadil etmek ciğerin kullanılır.

C# programlama dilinde string muta türü, geniş bir yararlanma sahaına sahiptir ve biröte farklı senaryoda münteşir olarak kullanılır. İşte stringlerin temelı anayasa kullanma alanları ve bu alanlarda örnekler:

Report this wiki page